Status for ungdomsskytterne ved inngangen til ferien

Ungdomsskytterne har vist stor aktivitet også denne våren. 23 ungdommer har deltatt totalt 169 ganger på stevner, karuseller og ø-cup, Viken I og lagmesterskapet ikke medregnet. Da har nesten alle ungdomsskytterne som er aktive på treningene deltatt minst en gang.

Aller mest aktiv har som vanlig junioren Gard Eirik Seter vært med 19 banestevner og karuseller, hvorav 7 stevner har endt med gull, 4 sølv og en bronse. 350 og 349 har han skutt henholdsvis 2 og 4 ganger. Bergmannsstevnet i Kongsberg vant han med 349 poeng og hele 31 sentrum. Gjennomsnittlig poengsum for alle Gards stevner denne våren er 347,50 poeng.

Med det gror godt bak Gard også. Første års juniorene Edvard Brendnes og David Stafford har deltatt på hhv 14 og 12 stevner og karuseller med flere gode resultater. Begge har skutt over 340 poeng og snust på 340 flere ganger. Christofer Bjerkenes har i en periode prioritert skole, men har allikevel vist at han er å regne med i juniorklassen med fire resultater over 340 på de 6 stevnene/karusellene han har skutt. Magnus har skutt 10 stevner i vår, men har nok litt mer ustabile resultater enn de øvrige. Han har allikevel vist en fin stigning de siste ukene.

I ER er nok Gjermund fremdeles sjefen, med 10 stevner og et snitt på 336 poeng. I de fire siste stevnene er imidlertid snittet ca 341 poeng, så vi har nok mer å vente fra den kanten. Hans beste resultat var 2. plassen i samlagsmesterskapet. Thomas Ø og Daniel konkurrerer seg imellom om 2. plassen. Daniel har skutt hele 13 stevner mot Thomas Øs 6 stevner. Begge har et snitt for våren på 330 poeng, men for begge er snittet i ferd med å heve seg betydelig de siste ukene. Daniel ligger nok et lite hestehode foran med 341 i samlagsmesterskapet, som holdt til en 2. plass. Også Andreas viser gode tendenser med 336 i Ø-cupen.

I ER har vi fått inn flere ivrige skyttere denne våren som har deltatt på stevner. Eirik H. Midtskogseter har skutt 8 stevner og karuseller. Like bak kommer Mathias Seter med 7 og Thomas Ax Gulbrandsrød med 4 stevner. Mathias ser ut til å kunne stabilisere seg på midten av 330-tallet, og Thomas Ax ligger godt an til å legge seg på over 330 han også. Mathias skjøt dessuten veldig godt på feltkarusellen i Sande hvor han ble best av Askers ER-skyttere med 28/15. Eirik viste også at han har potensial til å henge med da han skjøt 323 på Løvenskiold sist uke.

De mest aktive rekruttskytterne har vært Vetle (12), Andrè (10), Remi Fjeldstad (5), Elisabeth Stokker (4) og Mathias Eikebø (4). De tre sistnevnte begynte å skyte sist høst. Vetle skyter med grovkaliber og må derfor konkurrere i eldre rekrutt klassen. I rekruttklassen ligger Andrè foreløpig best an, med et gjennomsnitt på 333 poeng når vi ser bort fra et par stevner som blåste bort. I samlagsmesterskapet skjøt han 337 og 2. plass. Elisabeth startet karusellen som aspirant hvor hun skjøt 335 poeng. Dermed ble det jakke og reim på neste karusell. Det viste seg nok å bli litt vanskeligere, men hun har vist at potensialet er der. Remi startet også karusellen som aspirant, og skiftet umiddelbart rekrutt. I samlagsmesterskapet skjøt han 234 poeng på innledende skyting, hvilket viser at vi også her har en skytter med potensial.

Totalt gjennomsnitt denne våren for alle ungdommene er 326 poeng. Da er enkelte stevner utelatt fordi de blåste bort for dem som skyter 22 cal.

13.06.12