Askers ungdomsskyttere med en svært hektisk innesesong

De siste tre månedene har ungdommer i Asker Skytterlag deltatt totalt 152 ganger på 15m stevner (ikke inklusive ø-cup og lagmesterskapet). Her følger en liten oppsummering av disse.

De mest aktive skytterne har vært Gard Eirik (J) med 21 stevner, Edvard (J) med 17 stevner, og Christofer (J) og Vetle (R) med 15 stevner. Like bak finner vi David (J) og Daniel (R) med 13 stevner. Men også Gjermund (ER), Svein Arne (R) og Thomas (ER) utmerker seg med hhv 11, 10 og 8 stevner.

Det er i denne sammenhengen veldig gledelig å se at flere av de relativt ferske skytterne er aktive på stevner. Daniel, Svein Arne og Thomas er gode eksepler på det. Aspiranten Elisabeth (4 stevner) og rekrutten Andreas (3 stevner) er andre eksempler.

Totalt har ungdommene sanket 35795 poeng på de 152 stevnene, hvilket gir en gjennomsnitt på 235,5 poeng på hele ungdomsgruppen. For junioren har gjennomsnittet vært 242,1 poeng inklusive stevnene som de ferske juniorene skjøt som eldre rekrutt i november og desember 2011. I den sammenhengen kan det nevnes at Christofer hadde et gjennomsnitt på 247,75 poeng på de 8 15 m stevnene han skjøt som ER før Jul. Gard har et gjennomsnitt på 248 poeng på de 21 stevnene han har skutt siden november, med tre 250 og fem 249 som beste resultater.

Å skyte på kne er vanskeligere enn å skyte liggende, noe alle nyopprykkede får erfare. Så resultatene til de nye juniorene ligger som ventet en del under det de presterte før Jul som eldre rekrutt. Det kan sikkert føles litt frustrerende. Men da må juniorene huske på at dette gjelder alle, og at resultatene på kne pleier å komme med trening. Og deltakelse på stevner er god trening selv om man ikke plasserer seg i den øverste halvdelen av resultatlista den første tiden.

Medaljefangsten har også vært god. Totalt 24 medaljer har vi klart å registrere. Gard Eirik har tatt 19 av disse hvorav 10 førsteplasser, 6 andreplasser og to tredjeplasser. To av førsteplassen kom i Viken I (landsdelskretsmesterskapet) og i samlagsmesterskapet. I tillegg fikk Vetle og Andreas hhv 2 og 3 plass i samlagsmesterskapet, Gjermund og Christofer fikk hver sin 3 plass i åpent stevne i Sem, og Christofer fikk dessuten en 3 plass i åpent stevne på Søndre Modum.

Ikke alle kan få medalje. De fleste av skytterne har vist gode takter i årets innesesong, med god skyting på enkelte stevner og svært gode enkeltserier som viser potensialet. Mange har dessuten vist en positiv utvikling. Ytterligere resultater kommer med trening. Vi gleder oss derfor til fortsettelsen.

09.02.12