Ungdomssamling 30.- 31. januar 2009

Fra fredag til lørdag var 16 av våre ungdomsskyttere og første års seniorer samlet på skytterhuset i Olledalen. Kristina Vestveit var samlingsgeneral, og hadde laget et flott opplegg med skyteinstruksjon, skytekonkurranser og sosiale aktiviteter.

Vi begynte fredag kveld med en kort samling der alle presenterte seg med navn, alder, skole, bosted og hva den enkelte likte best å skyte. Aldersmessig var spennet mellom 10 og 17, og alle skytedisipliner var med blant favorittene. Det er med andre ord en bredt sammensatt gruppe med ulike interesser som er samlet, og det er meget bra for å få utvekslet erfaringer og interesser.

Kristina forteller Kristina forteller

Deretter begynte moroa nede i skytehallen, der Kristina først hadde en instruksjon i viktige momenter for liggende skyting. Alle skytterne var lydhøre og fulgte nøye med.

Kristina demonstrerer

Deretter var det skyting for de yngste med instruksjon fra vår instruktør Lillian, der de eldste også fikk ansvar for å lære bort til de yngste. Alle deltok med stor iver og mye energi (noen tok det riktignok litt mer kuli og stod for litt tilbakelent overvåking…).

Lillian forklarer

Så var det de eldste som terpet liggestilling, mens de yngste fikk beskjed om å forstyrre så mye de ville for å stresse skytterne litt, for her skulle også litt mental trening ”snikes inn”.

De yngste følger med

Etter en uhøytidelig konkurranse for både de yngst og de eldste, der en fra stående stilling skulle legge seg ned og skyte raskest mulig en tier (yngste) eller tre tiere på rad (eldste), var det tid for cup! 2 og 2 skyttere ble trukket ut for å skyte mot hverandre. Det var best av tre skudd (desimalene telte). Dersom en ung skytter møtte en eldre måtte den eldre skyte enten knestående eller stående. Dette avgjorde den ubestridte dommer Kristina. Vinneren gikk videre og møtte en annen vinner. Etter hvert var det flere og flere av de eldste som måtte gå slukøret ut av konkurransen, helt til det var to skyttere igjen i finalen. Her møttes Magnus liggende mot Vegard i knestående. Magnus gikk seirende ut av finalen – Gratulerer!

Vegard i stilling Fornøyd vinner

Så var det Pizza og brus, samt premieutdeling for skytecupen og for den som klarte å si hva alle het. Her lå Aksel bra an helt til siste navn… Aina vant med stødig kontroll på alle navn. (fasit: Guro, Harald, Edvard, Magnus, Gard, Madelene, Simen, Kristina, Vegard, Lene, Heidi, Aina, Aksel, Aleksander, Kristoffer, Espen, Kristina, Sondre, Lillian, Claus).

Etter at magene var fulle av brus og pizza, kledde alle på seg vinterklær og gikk ut i en kald og klar vinternatt, med tente fakler og en morder gående i mørket… Det var selvfølgelig snakk om leken ”morder i mørket”! Etter noen runder med den leken, ble det boksen går. Her var det mange gode gjemmesteder i dyp snø og bak mørke hushjørner. Kvelden ble avsluttet med hyggelig kortspilling, godtespising og pistolskyting for de som ville. Kristoffer ble den ubestridte pistolmester med ufattelige (i alle fall for en ungdomsleder som slet med å se siktet...) 50 poeng! Rundt midnatt var det leggetid, og det lå skyttere spredt over hele huset den natten.

Klokken 8 neste morgen ble alle vekket av en morgenfrisk Kristina, og alle fikk seg en god frokost før dagens skyteøvelser skulle begynne. For de yngste ble det først skyting med reim på 15m, de ”mellomste” skjøt finfelt på 100m banen, mens de eldste skjøt grovfelt på 200m banen. Alle fikk utfordringer på sitt nivå. Til slutt var det obligatorisk våpenpuss, som noen tok meget alvorlig (som er bra!).

Espen pusser

Samlingen ble avsluttet med lunsj og felles oppsummering der all fikk anledning til å si hva de syntes om opplegget. Mange var tydeligvis veldig fornøyde, og det setter vi som arrangerer stor pris på. Stor takk til Kristina og Sondre som hadde organisert aktivitetene!

Til slutt noen bilder som viser flott ungdom som gleder seg over det de holder på med.

Kristina har kontroll på konkurransen Skyting pågår Christoffer er klar Jentene på standplass Samlingen går mot slutten