Under Skjærgårdmesterskapet på Nøtterøy sist søndag skjøt Emil Haavardtun 350 poeng og ble dermed Asker Skytterlags 19. medlem i 350-klubben. Et par timer senere gjorde Mathias Seter det samme på Sem og blir dermed Asker Skytterlags 20. medlem i 350-klubben.

For skikkelig å bevise at de var verdige medlemmer av 350-klubben skjøt begge like godt 350 en gang til på samme dag, denne gangen i Slagen. Med 32 sentrum halte Mathias i land seieren i dette stevnet, med Emil på 3. plass med 28 sentrum. Emil fikk dessuten 3. plass på Nøtterøy. Konkurransen var knivskarp med flere av de aller beste ER-ene dette året som deltakere. Minst 7 av deltakerne har skutt 5 eller flere 350-serier tidligere i sommer iflg dfs.no sin 100 på topp.

Både Mathias og Emil har vært veldig nær 350 ved flere anledninger. Mathias har f.eks. skutt 349 seks ganger de siste ukene, hvor toppresultatet ved flere anledninger har røket på 9,9 i et av de siste skuddene i omgangen. Helgen var siste mulighet for å skyte 350 ute som ER. For å være på den sikre siden lånte han storebror Gard sin Sauer. Og da satt alle skuddene der de skulle. Så nå skal Mathias få nytt løp og overhaling på sin egen rifle.

Det er ikke bare Emil og Mathias som har vist gode takter i sommer. Hele laget har vist en rivende utvikling fra forrige sesong, med personlige rekorder i nesten hvert eneste stevne. Fortsetter det gode utviklingen kan det bli veldig spennende å følge skytterne både individuelt og i Ø-cupen neste år. Det er gode mulighet er for at det kan bli flere 350-skyttere da.

14.09.13