Om skytterlaget

Asker skytterlag ble stiftet i 1860. Vi er et aktivt skytterlag som driver med både bane-, felt- og innendørsskyting. Er du jeger, har du muligheten til å trene til og ta jegerprøven hos oss (se jegersiden for informasjon om treningsdager og -tider).

Olledalen skytesenter

Asker skytterlag har 10 elektroniske skiver fra Megalink på 100m, og 16 elektroniske skiver på 200m. I tillegg har vi anlegg for elektronisk Stang- og felthurtigskyting. Innendørs har vi 9 elektroniske skiver på 15m. Banen ligger i Olledalen, og er en del av Olledalen skytesenter. Adressen er Solliveien 91 (se kart).
Tillatte skytetider (ihht til regulering) på 100-, 200-meter og Stang/felthurtig er:
Tirsdag12 - 21
Onsdag15 - 21
Torsdag12 - 21
Lørdag09 - 16
SøndagKun terminfestede skytinger

Skyting utenom organiserte treninger (men innenfor disse tider) er kun tillatt etter avtale med styret (disponering av nøkkel er som avtale med styret å regne). Organiserte treninger ihht terminlisten.
Skytterlaget disponerer skytehallen innendørs sammen med pistolskytterne i Asker skyteklubb og Asker JFF. Skytterlaget disponerer hallen til organisert trening tirsdager og torsdager fra kl. 17.30. Resten av uka er hallen tilgjengelig for skyttere med eget våpen, med unntak av mandager, onsdager og fredager fra kl. 17.00, da Asker skyteklubb har organisert trening.

Ny skytter?

Nye ungdomsskyttere kan låne våpen av skytterlaget. Det kan skytes med 6.5 mm og kal .22. De som har lyst til å begynne å skyte trenger ikke mye utstyr for å prøve seg litt. En litt tykk hanske og godtsittende tykk jakke anbefales. Skytterlaget låner ut våpen og hørselsvern til nye skyttere.
De over 18 år som ønsker å prøve skyting, bes ta kontakt med lederen i sportsutvalget.

Priser 2018

Seniorer (18 år og eldre) betaler per år kr. 550,- i medlemskontingent og kr. 500,- i treningsavgift for tilgang til trening på både innendørs- og utendørsbanene. Ungdom betaler kr. 300,- i medlemskontingent og en treningsavgift per halvår som skal dekke instruksjon, skudd og eventuelt lån av våpen og utstyr.

Ønsker du å prøve rifleskyting og kanskje bli medlem i Asker skytterlag?

For nye ungdommer har vi et innledende sikkerhets- og teknikkurs den første tirsdagen i hver måned. Ta kontakt med ungdomsleder for videre informasjon. Se også ungdomsgruppas side.

Jegere kan møte opp og bli registrert/innmeldt ved organiserte jegertreninger, eller sende mail til Øyvind Engen med følgende skjema i utfylt stand

Sist oppdatert 16. februar 2017

Organisert trening for ungdom

Det er organisert trening med instruktør for ungdommene på tirsdager fra kl. 18.00. Fra april til september skytes det utendørs på 100-meteren. Fra oktober til mars foregår den organiserte treningen i hovedsak innendørs på 15 meter.

Organisert trening for jegere

Det er organiserte jegertreninger de fleste torsdagene fra mai til september. Fra august er det også jegertreninger på onsdager.
Se forøvrig jegersiden for detaljer om treningstider, datoer og priser.

Trening for klasseskyttere

Banen er åpen for de med egen nøkkel i hele den tillatte skytetiden (se over). Det vil vanligvis være noen som kan låse opp for de uten nøkkel tirsdag og torsdag fra kl. 18.00 og utover.

Utstyr, våpen og ammunisjon

Salg av ammunisjon:
For senior: Kjøpes hos DFS, Norma eller andre på egen regning.
For rekrutt/junior: Ungdomsutvalget på banen
For jegere: Kjøpes på egen hånd hos godkjente utsalg. Jaktutvalget har et begrenset utvalg (6.5, .308w og .30-06) på banen.